தேவையானவை :
கடல் மீன் - 1/2 கிலோ
வெங்காயம் - 200 கிராம்
மிளகாய்த்தூள் - 2 தேக்கரண்டி
தக்காளி - 200 கிராம்
மஞ்சள்தூள் - 1/4 தேக்கரண்டி
தனியாத்தூள் - 2 தேக்கரண்டி
மிளகாய்த்தூள் - 2 தேக்கரண்டி
உப்பு - தேவையான அளவு
தேங்காய் எண்ணெய் - ஒரு குழிக்கரண்டி
அரைக்க :
தேங்காய் - ஒரு மூடி
சீரகம் - ஒரு டீஸ்பூன்
பச்சை மிளகாய் - 2
தாளிக்க :
சீரகம், கறிவேப்பிலை - சிறிதளவு
செய்முறை :
1. மீனைச் சுத்தம் செய்து துண்டுகளாக்கிக் கொள்ளவும். ஒரு சட்டியில் தேங்காய் எண்ணெய் ஊற்றி காய்ந்ததும் சீரகம், கறிவேப்பிலை போட்டுத் தாளிக்கவும். தொடர்ந்து வெங்காயம், தக்காளி சேர்த்து வதக்கவும்.
2. பிறகு மஞ்சள் தூள், தனியாத்தூள், மிளகாய்த் தூள், அரைத்த மசாலா, தேவைக்கேற்ப உப்பு சேர்த்து கொதிக்க வைக்கவும். கொதிக்கும் போது மீனை ஒவ்வொன்றாக எடுத்துப் போடவும். மீன் வெந்த பிறகு குழம்பை இறக்கி விடவும். சுவையான மலபார் மீன் குழம்பு ரெடி.
Ingredients for Malabar Fish Fry :
Ocean Fish - 1 /2 Kg,
Onion - 200 g,
Chilli Powder - 2 Tsp,
Tomato - 200 g,
Turmeric Powder - 1 /4 Tbsp,
Coriander Powder - 2 Tbsp,
Salt - as needed,
Coconut Oil - as needed.
For Grinding :
Coconut - 1 Cover,
Cumin - 1 Tsp,
Green Chilly - 2.
For Seasoning :
Cumin, Curry Leaves - Little.
Method to make Malabar Fish Fry :
1. First wash the fishes well and cut the fish into small pieces. Take a frying pan then pour some amount of coconut oil and allow it to boil. Then add cumin and curry leaves and allow it to season. Then add chopped onions and tomatoes along with them and allow it to fry for some minutes.
2. Then add the grinded coconut paste and ginger, garlic paste along with them and allow it to boil for some minutes. Then add turmeric powder, coriander powder, chilli powder and salt as needed and boil it for some minutes. Cook this pastes and when it starts boiling add fish pieces. Cook till the fish pieces are boiled and gravy becomes thick. Then take the vessel from the stove.
Malabar Fish Gravy is ready to serve now.